השפית הבאה 6 – משימה ראשונה: רבקה שטרנר

יוסי ברויער Comments Off on השפית הבאה 6 – משימה ראשונה: רבקה שטרנר
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

תבשיל אורז ופירות יבשים לצד עוף מקסיקני

מצרכים:

 

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 4 שזיפים מיובשים
  • 4 משמשים מיובשים
  • 50 גרם חמוציות
  • רבע כוס מים רותחים
  • 6 גזרים חתוכים לרצועות דקות + כף סוכר
  • רבע כוס יין אדום מתוק

 

לעוף

מצרכים:

 

  • רבע כוס קטשופ מקסיקני של אוסם
  • כף דבש
  • שבבי צ'ילי (לא חובה)
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כפות פירורית של אסם
  • בצל חתוך לטבעות

אופן ההכנה:

 

  • את הפירות משרים ביין אדום כרבע שעה ומסננים.
  • את האורז שוטפים ומבשלים עם כפית מלח במים רותחים 6 דקות ומסננים.
  • בסיר שטוח שמים את השמן והבצל ומטגנים קלות
  • לאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים והגזר עם הסוכר ומאדים כ 20 דקות על אש נמוכה.
  • מוסיפים את האורז המסונן ואת המים הרותחים מכסים בנייר אפיה רטוב ומכסה
  • מבשלים למשך חצי שעה. בודקים מידי פעם שיש מעט נוזלים.
  • מערבבים את כל החומרים מלבד הבצל והפירורית ומורחים על העוף מכל צדדיו.
  • מסדרים את הבצל בתבנית ומעליו העוף המתובל ומפזרים בנדיבות מהפירורית.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.
  • הגשה: מסדרים בצלחת את האורז ומעליו את הגזר והפירות היבשים ולצידו את העוף האפוי.

 

בתאבון.

 



0 תגובות